Kannattaako työhyvinvoinnin tukeminen?

Työhyvinvointi… eli voida hyvin töissä. Töissä vietetään merkittävä osa hereillä olevasta ajastamme. Siksi on tärkeää, että henkilöstö myös voi hyvin.

Työhyvinvointiin panostaminen nähdään usein välttämättömänä kustannuksena ja strategisesti oikeana tapana toimia. Tehdään kuten on tavattu tai kuten naapurikin tekee. Hyvinvoinnin tukemisella tai siitä ”huolehtimisella” on kuitenkin syvempiäkin vaikutuksia henkilöstöön. Ongelmien ennaltaehkäisy ja varhainen hoitaminen kun usein on halvempaa, tehokkaampaa ja ehkä myös järkevämpää kuin sairauksien ja vaivojen hoito jälkikäteen.

Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori Guy Ahosen mukaan jokainen työhyvinvointiin laitettu euro tuo yritykselle kuusi euroa hyötyä. Kuulostaa liiankin hyvältä? Ahonen on kuitenkin jonkin suuren äärellä. Yksi työhyvinvointiin kohdistettu euro voi oikeasti hyödyttää yritystä kuuden euron verran. Mitä tähän kuuteen euroon kuuluu on vaikuttavaa luettavaa. Tämä kuusi euroa nimittäin sisältää sairauspoissaolojen vähentymisen, parantuneen työkyvyn, masennuksen ehkäisyn, tehokkuuden nousemisen, työn laadun parantumisen, hyödyt työntekijöiden sitouttamisesta … ja lista jatkui vielä ennenaikaisen eläköitymisen estämiseen ja sitä kautta muihin yhteiskunnallisiin hyötyihin. Kevyitä argumentteja työhyvinvoinnin puolesta? Kun pohtii, kuinka laajoista ongelmista ja hyödyistä on kyse, luku ei enää tunnu liioitellulta, pikimmiten aralta arviolta.

Henkilöstön työhyvinvointi heijastuu myös yritykseen, sillä hyvinvointi voi näkyä muun muassa yrityksen parempana toimitusvarmuutena, kustannustehokkuutena ja osaamisena. Henkilöstö jaksaa paremmin, on vähemmän sairaslomalla ja ennen kaikkea voi fyysisesti sekä henkisesti paremmin. Hyvinvoivan henkilöstön vaikutusta yrityskuvaan ja yrityksen houkuttelevuuteen työnantajana ei varmasti tarvitse perustella. Osaava henkilöstö on suuri voimavara, josta kannattaa pitää kiinni, unohtamatta tulevaisuuden huippujakaan. Työhyvinvointia tukemalla työntekijöiden liikkuvuus yrityksestä toiseen ja ns. turhat sairauspoissaolot voidaan minimoida. Sitouttamalla työntekijät, voidaan hiljainen tieto pitää yrityksen sisällä. Hyvinvoivan henkilöstön on myös sanottu käyttävän sisäistä yrittäjyyttään yrityksen hyödyksi. Tämähän tarkoittaa, että työntekijä ei tuntisi ”olevan vain töissä täällä” vaan aidosti ajattelevan yrityksen hyötyjä. Kuulostaa hyvältä?

Työhyvinvointitoiminta on siis aidosti win-win-tilanne, niin yrityksille kuin työntekijöillekin. Työntekijä jaksaa paremmin ja yritys ”hyötyy” tehokkaiden ja motivoituneiden työntekijöiden kautta. Meidän tarjoama ratkaisu työhyvinvoinnin tukemiseen ovat Tyky-maksuvälineet: perinteiset Tyky-setelit tai mobiilimaksutapa ePassi . Maksutavat, jotka eivät sido paikkakuntaan tai vuodenaikaan. Tavat, jotka huomioivat erilaiset mieltymykset ja tarpeet, joilla työntekijä voi huolehtia hyvinvoinnistaan. Helppo tapa tukea henkilöstöä ja palkita hyvästä työstä, kannuste liikunnan harrastamiseen tai kulttuurielämyksiin. Lue lisää maksutavoistamme ja ota meihin rohkeasti yhteyttä kotisivujemme kautta. Nähdään ja kuullaan!

Toivotamme kaikille hyvää työkykyä ja kesän alkua!

Mitä henkilöstöetuja Sinä haluaisit tarjota työntekijöillesi

Valitse maksutapa:

Klikkaamalla voit tutustua tarjoamiimme etuihin tarkemmin

Työnantaja, mietitkö henkilöstöetuja?

Meiltä suositut liikunnan ja kulttuurin, lounaan, hyvinvoinnin ja työmatkan maksuvälineet. Valikoimassa perinteiset ja mobiilit edut.

Sulje