Usein kysyttyä

Näiltä sivuilta löydät vastaukset useimpiin Tyky-maksuvälineiden tilaamista ja käyttöä koskeviin kysymyksiin.

Työnantajalle

Mitä Tyky-maksuvälineet ovat?

Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+ ja Tyky-Online ovat työnantajan henkilöstölleen tarjoamia verovapaita kohdennettuja maksuvälineitä. Tyky-maksuvälineillä edunsaajat voivat maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluita ympäri Suomen tuhansissa käyttöpaikoissa, jotka ovat tehneet sopimuksen maksuvälineiden vastaanottamisesta.

Mikä on Tyky-Online?

Tyky-Online on sähköinen arvoseteli, jolla harrastusten maksu tapahtuu setelien sijasta näyttämällä älyseteliä esim. puhelimen näytöltä. Tyky-Onlinen etuja ovat mm. verkkopalvelussa tapahtuva hallinnointi, reaaliaikaisuus, monipuoliset raportit edun käytöstä työnantajalle sekä automaattiset tilitykset käyttöpaikoille.

Miten tilaan Tyky-seteleitä?

Täytä tilauslomakkeeseen yrityksen tiedot, valitse setelityyppi ja setelinippujen määrä ja napsauta Tilaa-painiketta. Saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, kohdentamiskaavakkeen ja käsittelyohjeen viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä. Jos tilauksen tiedot ovat oikein, vahvistukseen ei tarvitse vastata. Setelit lähtevät pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä postitse.

Miten maksan tilauksen?

Seteleiden mukana toimitetaan lasku, jossa maksuehtona on valintasi mukaan joko 7, 14 tai 21 pv netto. Lasku voidaan toimittaa myös eri osoitteeseen kuin setelit, jos täytät tilauslomakkeen laskutusosoitetta koskevat kentät.

Miten jaan setelit henkilöstölle?

Työntekijän nimen tulee olla kirjoitettuna setelin taustapuolella varattuun tilaan ennen käyttöä. Voit pyytää työntekijää allekirjoittamaan setelit luovutuksen yhteydessä tai kirjoittaa/leimata nimet valmiiksi.

Saat tilausvahvistuksen yhteydessä kohdentamiskaavakkeen johon voit kirjanpidon helpottamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi täyttää saajien tiedot ja setelinippujen sarjanumerot.

Miten tilaan Tyky-Online-saldoa?

Kirjaudu Tyky-Onlinen hallintatyökaluun ja napsauta Tilaa älyseteleitä -linkkiä. Tarvitset tilausta tehdessäsi edunsaajien etu- ja sukunimet ja sähköpostiosoitteen. Matkapuhelinnumero ja edunsaajan kuva ovat vapaaehtoisia tietoja. Jos edunsaajan sähköpostiosoite ei ole tiedossa, syötä tilalle esimiehen tai muun yhteyshenkilön osoite. Edunsaajien tiedot voit viedä järjestelmään yksitellen ja suuret volyymit excel-muodossa: lomake löytyy tilaajan omalta sivulta.

Voit syöttää edun suuruuden henkilökohtaisesti tai antaa budjetoidun kokonaissumman, jonka järjestelmä jakaa tasaisesti edunsaajien kesken.

Tilaus hyväksytään kahden arkipäivän kuluessa, minkä jälkeen henkilökohtaiset harrastussaldolla varustetut arvosetelit toimitetaan käyttäjille sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Pitääkö henkilöstöetua tilata koko yritykselle?

Verovapauden edellytyksenä on, että etu on tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden käytettävissä. Osa henkilöstöstä voi jättää mahdollisuuden käyttämättä, jolloin tilaat edun vain halukkaille etkä maksa ylimääräistä.

Liikunta- ja kulttuuriedun voi tarjota henkilölle, joka on tilikauden aikana saanut palkkatuloa työnantajalta.

Miksi Tyky-maksuvälineet ovat arvonlisäverottomia?

Tyky-maksuvälineet ovat maksuvälineitä joihin ei lisätä arvonlisäveroa, sillä maksuvälineiden liikkeellelasku on vapautettu alv:sta.

Liittyykö seteleiden tilaamiseen lisäkustannuksia?

Käsittely- ja toimitusmaksumme on alkaen 19 euroa/toimituskerta. Jos haluat pidemmän maksuajan laskulle, voit valita sen lisämaksusta. Maksun suuruus on sama riippumatta siitä, millä summalla tilaat seteleitä. Mitään muita kustannuksia ei tule.

Mitä omavastuu tarkoittaa?

Osa työnantajista pidättää edunsaajan palkasta esimerkiksi 15 %, 25 % tai 50 % edun nimellisarvosta. Omavastuun pidättäminen ja sen suuruus on jokaisen työnantajan itse päätettävissä.

Yleistä:
Yleisimmin työnantajat eivät määritä edusta perittävää omavastuuosuutta kovin suureksi, jotta myös riskiryhmiin kuuluvat saataisiin motivoitua. Passiivisten liikkumaan ja säännölliseen harrastustoimintaan mukaan saaminen on helpompaa, jos kynnys Tyky-edunsaajaksi ryhtymiseksi on mahdollisimman matala. Liian korkea omavastuuosuus voi karkoittaa juuri he, joiden toimintakyky kaipaisi kohennusta. Työnantajat toivovat, että henkilöstö lähtee aktiivisesti mukaan omaehtoiseen Tyky-harrastustoimintaan.

Miten edun väärinkäyttö on estetty?

Tykyt käyvät maksuvälineinä vain edun vastaanottoon ja verotusta koskeviin sääntöihin perehdytetyissä käyttöpaikoissa. Maksuja vastaanotetaan siis vain sopimuskäyttökohteissa, jotka ovat tietoisia alan viranomaisohjeistuksista. etu on kohdennettu ja henkilökohtainen, sillä voi maksaa vain aktiiviliikuntaa ja kulttuuria, ei oheistuotteita tai edun piiriin kuulumattomia palveluita. Käyttöpaikat suorittavat pistokokeita siitä, että setelissä lukeva nimi on sama kuin kuvallisessa henkilötodistuksessa. Työnantajana sinun on tärkeää huolehtia seteleitä luovuttaessasi, että edunsaajat kirjoittavat jokaiseen seteliin oman nimensä selkeästi.

Työnantaja voi toimittaa täytetyn sarjanumeroittain kohdennettujen seteleiden kohdentamiskaavakkeen setelitoimittajalle.  Jos käyttöpaikka epäilee väärinkäyttöä maksutilanteessa, ei se ota maksuvälinettä vastaan, vaan kirjaa sen sarjanumeron ylös ja ilmoittaa sen setelitoimittajalle. Täytetyn kohdentamiskaavakkeen toimittaneiden tilaajien setelit voidaan jäljittää yksittäisen setelin sarjanumeron perusteella edunsaajaan.

Tyky-Online on edunsaajalle kohdennettu henkilökohtainen etu, josta ilmenevät työntekijän nimi ja työnantaja. Tyky-Onlinessa edunsaajan tietoihin voidaan liittää kuva. Käyttöpaikat voivat tällöin todentaa asiakkaan henkilöllisyyden maksutapahtuman yhteydessä. Edunsaaja ei voi uudelleennimetä Tyky-Online-seteliään, eli etu on nimetty vain työnantajan määrittämälle edunsaajalle.

Liittyykö Tyky-Online-harrastussaldon tilaamisen lisäkustannuksia?

Työntekijöiden käyttöön ladattavan harrastussaldon päälle lisätään tilinhoito-, saldoseuranta- ja ylläpitokustannuksista koostuva komissio. Tilauseräkohtaisessa laskutuksessa komission suuruus on tällä hetkellä 4,9 % ja jälkilaskutuksessa 7,5 %.

Jos esimerkiksi tilaat työntekijöillesi harrastussaldoa yhteensä 1000 eurolla ja valitset tilauseräkohtaisen laskutuksen, tilauksen loppusumma on 1049 euroa.

Mistä Tyky saa tulot liiketoiminnan ylläpitämiseen, jos setelit käyvät maksuna koko nimellisarvostaan?

Tyky pidättää seteleitä ja arvoseteleitä vastaanottavilta käyttöpaikoilta provision, jonka suuruus on tällä hetkellä 4,25 % (Tyky-Kuntosetelit) ja 2,95 % (Tyky-Online).

Esimerkiksi Tyky-Kuntosetelillä maksetusta 15 euron kenttävuorosta Tykyn käyttöpaikka-provisio on 0,64 euroa. Tyky-Onlinella maksettaessa on provision osuus 15 euron kenttävuorosta 0,44 euroa ja käytönmukaisen jälkilaskutuksen valinnut työnantaja maksaa koontilaskussaan 1,13 euroa komissiota jälkikäteen.

Miksi maksuvälineestä ei saa antaa vaihtorahaa?

Verottajan mukaan kohdennettua maksuvälinettä ei saa muuttaa rahaksi. Tyky-Kuntoseteleitä on saatavilla 2 ja 4 euron arvoisina juuri siksi, että maksettu summa olisi helpompi täsmäyttää käyttöpaikassa.

Sähköisessä Tyky-Onlinessa maksu veloitetaan harrastussaldosta sentilleen.

Mitä palveluita Tyky-maksuvälineillä saa maksaa ja mitä ei?

Tyky-Maksuvälineillä saa maksaa vain aktiiviliikuntaa tai kulttuuria. Aktiiviliikunnaksi katsotaan tavanomainen liikunta kuten esimerkiksi kuntosali, pallopelit ja uinti. Kulttuuripalveluita ovat esimerkiksi elokuvat, kurssit ja erilaiset näyttelyt.

Oheistuotteita kuten esim. urheiluvälineitä, vaatteita, ruokia ja juomia ei voi maksaa. Myöskään hieronta ja erilaiset hoidot eivät kuulu edun piiriin.

Katso verottajan ohje ”Tavanomainen liikuntatoiminta” ja ”Tavanomainen kulttuuritoiminta”.

Voiko Tyky-maksuvälineiden hankinnan vähentää verotuksessa?

Kyllä voi. Työntekijöiden liikunta- ja kulttuuriharrasteiden tukemisesta aiheutuvat kulut voi vähentää yrityksen kirjanpidossa. Verovapaan tuen maksimimäärä on 400 euroa/hlö/tilikausi.

Täytyykö setelitilaus maksaa ennakkoon?

Laskutamme tilaajia pääsääntöisesti jälkikäteen. Tarkistamme tilaavan yrityksen luottotiedot.

Mistä näen tällä hetkellä myynnissä olevien setelien voimassaoloajan?

Myyntierän voimassaoloaika on merkitty verkkopalvelumme tilaussivulle.

Liittyykö Tyky-Onlinen käytönmukaiseen jälkilaskutukseen ennakkomaksuja?

Tyky-Onlinen käytönmukainen jälkilaskutus ei vaadi ennakkomaksua. Laskutus tapahtuu jälkikäteen toteutuneen käytön mukaan eli etuun ei tarvitse sitoa pääomaa ennakkoon.

Pitääkö minun pyydettäessä todistaa henkilöllisyyteni?

Kyllä. Verotonta etua käytettäessä palveluntarjoajan on voitava varmistua siitä, että etua käyttää edun tarjoaajan nimeämä henkilö. Tykyjä vastaanottavilla käyttökohteilla on oikeus tarkistaa maksuvälineen haltijan henkilöllisyys. Henkilöllisyys todistetaan virallisella henkilöllisyystodistuksella, kuten ajokortilla.

Ennen maksutilannetta Tyky-Kuntoseteleissä on oltava myös edunsaajan nimi kirjoitettuna selkeästi sille varatulle paikalle.

Mitä hyötyä Tyky-maksuvälineistä on työnantajalle?

Tyky-maksuvälineet tukevat hyvinvointia ja ohjaavat työntekijät liikkumisen ja harrastamisen pariin. Etu kannustaa aktiiviliikkujia, mutta erityisesti myös passiivisia työntekijöitä säännöllisen liikunnan pariin – tai kokeilemaan täysin uusia lajeja. Liikunnalla ja virkistäytymisellä on suotuisa vaikutus hyvinvointiin ja terveyteen.

Työnantajalle Tyky-maksuvälineet ovat kustannustehokas ja toimiva ratkaisu yhdellä kontaktilla. Asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan 100 % tilaaja-asiakkaistamme kokevat maksuvälineemme hankkimisen arvoisiksi (Asiakastyytyväisyystutkimus 2015).

Mikä on Tyky-Kuntosetelin ja Tyky-Kuntoseteli+:n ero?

Tyky-Kuntosetelillä voi maksaa ainoastaan liikuntaan liittyviä harrastuksia. Tyky-Kuntoseteli+ on yhdistelmäseteli sekä liikunta- että kulttuuripalveluiden maksamiseen.

Kulttuuripalvelujen tarjoajan ei tule vastaanottaa vain liikuntaan käyvää Tyky-Kuntoseteliä. Yhdistelmäseteli Tyky-Kuntoseteli+:n tunnistaa helposti suuresta ja korostetusta +merkistä.

Sitooko asiakkuus yritystäni ajallisesti tai rahallisesti?

Ei sido! Kokeile Tyky-maksuvälineitä riskittömästi tilaamalla vaikka vain yhden 10 setelin nipun.

Kuinka suurella summalla yritykseni voi tukea?

Verovapaan tuen maksimimäärä on 400 euroa/hlö/vuosi.

Työntekijälle

Mitä Tyky-maksuvälineet ovat?

Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+ ja Tyky-Online ovat työnantajan henkilöstölleen tarjoamia verovapaita kohdennettuja maksuvälineitä. Tyky-maksuvälineillä edunsaajat voivat maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluita ympäri Suomen tuhansissa käyttöpaikoissa, jotka ovat tehneet sopimuksen maksuvälineiden vastaanottamisesta.

Mikä on Tyky-Online?

Tyky-Online on sähköinen arvoseteli, jolla harrastusten maksu tapahtuu setelien sijasta näyttämällä älyseteliä esim. puhelimen näytöltä. Tyky-Onlinen etuja ovat mm. verkkopalvelussa tapahtuva hallinnointi, reaaliaikaisuus, monipuoliset raportit edun käytöstä työnantajalle sekä automaattiset tilitykset käyttöpaikoille.

Mitä omavastuu tarkoittaa?

Osa työnantajista pidättää edunsaajan palkasta esimerkiksi 15 %, 25 % tai 50 % edun nimellisarvosta. Omavastuun pidättäminen ja sen suuruus on jokaisen työnantajan itse päätettävissä.

Yleistä:
Yleisimmin työnantajat eivät määritä edusta perittävää omavastuuosuutta kovin suureksi, jotta myös riskiryhmiin kuuluvat saataisiin motivoitua. Passiivisten liikkumaan ja säännölliseen harrastustoimintaan mukaan saaminen on helpompaa, jos kynnys Tyky-edunsaajaksi ryhtymiseksi on mahdollisimman matala. Liian korkea omavastuuosuus voi karkoittaa juuri he, joiden toimintakyky kaipaisi kohennusta. Työnantajat toivovat, että henkilöstö lähtee aktiivisesti mukaan omaehtoiseen Tyky-harrastustoimintaan.

Mistä tiedän, käykö Tyky maksuvälineenä tietyssä käyttöpaikassa?

Käyttöpaikkahausta löydät kaikki käyttöpaikkamme ja tarkemmat tiedot, mitä Tyky-maksuvälineitä ne ottavat vastaan. Useimmat käyttöpaikat myös ilmoittavat maksutavoista näkyvästi kassalla.

Jos lempipaikkasi puuttuu käyttöpaikkaverkostosta, vinkkaa siitä meille tällä lomakkeella.

Saanko maksaa seteleillä työkaverin tai perheenjäsenen kuluja?

Et saa, etu on henkilökohtainen. Työnantaja on tarkoittanut henkilöstöedun vain työntekijöilleen ja käyttöpaikat valvovat pistokokein sekä väärinkäytöepäilyissä, että seteleitä käyttävät etuun oikeutetut henkilöt. Tyky-Onlinessa edunsaaja voidaan tunnistaa nimen lisäksi myös kuvalla. Kulttuuritapahtumien pääsylippujen kimppatilaus onnistuu materiaalipankista löytyvällä valtakirjalla.

Mitä Tyky-maksuvälineillä saa maksaa?

Tyky-Maksuvälineillä saa maksaa vain aktiiviliikuntaa tai kulttuuria. Oheistuotteita kuten esim. urheiluvälineitä, vaatteita, ruokia ja juomia ei voi maksaa. Myöskään hieronta ja erilaiset hoidot eivät kuulu edun piiriin.

Miksi hierontaa ei voi maksaa Tyky-maksuvälineillä?

Tuloverolain 69§ mukaan etu kattaa työntekijän omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan.

Verohallinto ohjeistaa: ”Etu on tarkoitettu työntekijän oman aktiiviliikunnan tukemiseen, ei esim. vauvauintiin tai solariumiin. Myöskään hieronta ei ole aktiiviliikuntaa, joten seteliä tai muuta maksujärjestelmää ei ole tarkoitettu sen kustannusten maksamiseen.”

Työnantaja voi kuitenkin järjestää työntekijöilleen hierontaa muulla tavalla, esimerkiksi kustantamalla työpaikalle hierojan.

Miksi maksuvälineestä ei saa antaa vaihtorahaa?

Verottajan mukaan kohdennettua maksuvälinettä ei saa muuttaa rahaksi. Tyky-Kuntoseteleitä on saatavilla 2 ja 4 euron arvoisina juuri siksi, että maksettu summa olisi helpompi täsmäyttää käyttöpaikassa.

Sähköisessä Tyky-Onlinessa maksu veloitetaan harrastussaldosta sentilleen.

Käykö Tyky-Online maksuna samoihin käyttöpaikkoihin kuin Tyky-Kuntoseteli?

Tyky-Online ja Tyky-Kuntoseteli verkostot poikkeavat osittain toisistaan. Tarkista aina käyttökohdehausta, mitä maksuvälineitä harrastuskohteesi vastaanottaa.

Kauanko Tyky-henkilöstöetuni on voimassa?

Tyky-Kuntosetelit ovat voimassa setelissä mainittuun päivämäärään saakka. Tämän jälkeen käyttöpaikat eivät enää vastaanota niitä maksuvälineiksi. Erääntyneitä Tyky-Kuntoseteleitä ei voi vaihtaa tai palauttaa.

Tyky-Onlinen voimassaolo ilmenee kirjautumalla omille sivuille henkilökohtaisilla tunnuksilla.

Voiko Tyky-Online-harrastussaldon ylittää vahingossa?

Tyky-Onlinen saldoa ei pysty ylittämään. Jos voimassaoleva saldosi ei riitä koko harrastusmaksun suorittamiseen, voit maksaa ylimenevän osan käteisellä tai maksukortilla.

Mikä on Tyky-Kuntosetelin ja Tyky-Kuntoseteli+:n ero?

Tyky-Kuntosetelillä voi maksaa ainoastaan liikuntaan liittyviä harrastuksia. Tyky-Kuntoseteli+ on yhdistelmäseteli sekä liikunta- että kulttuuripalveluiden maksamiseen.

Kulttuuripalvelujen tarjoajan ei tule vastaanottaa vain liikuntaan käyvää Tyky-Kuntoseteliä. Yhdistelmäseteli Tyky-Kuntoseteli+:n tunnistaa helposti suuresta ja korostetusta +merkistä.

Käyttöpaikalle

Mitä Tyky-maksuvälineet ovat?

Tyky-Kuntoseteli, Tyky-Kuntoseteli+ ja Tyky-Online ovat työnantajan henkilöstölleen tarjoamia verovapaita kohdennettuja maksuvälineitä. Tyky-maksuvälineillä edunsaajat voivat maksaa liikunta- ja kulttuuripalveluita ympäri Suomen tuhansissa käyttöpaikoissa, jotka ovat tehneet sopimuksen maksuvälineiden vastaanottamisesta.

Mikä on Tyky-Online?

Tyky-Online on sähköinen arvoseteli, jolla harrastusten maksu tapahtuu setelien sijasta näyttämällä älyseteliä esim. puhelimen näytöltä. Tyky-Onlinen etuja ovat mm. verkkopalvelussa tapahtuva hallinnointi, reaaliaikaisuus, monipuoliset raportit edun käytöstä työnantajalle sekä automaattiset tilitykset käyttöpaikoille.

Mitä Tyky-maksuvälineillä saa maksaa?

Tyky-Maksuvälineillä saa maksaa vain aktiiviliikuntaa tai kulttuuria. Oheistuotteita kuten esim. urheiluvälineitä, vaatteita, ruokia ja juomia ei voi maksaa. Myöskään hieronta ja erilaiset hoidot eivät kuulu edun piiriin.

Miksi hierontaa ei voi maksaa Tyky-maksuvälineillä?

Tuloverolain 69§ mukaan etu kattaa työntekijän omaehtoisen liikunta- ja kulttuuritoiminnan.

Verohallinto ohjeistaa: ”Etu on tarkoitettu työntekijän oman aktiiviliikunnan tukemiseen, ei esim. vauvauintiin tai solariumiin. Myöskään hieronta ei ole aktiiviliikuntaa, joten seteliä tai muuta maksujärjestelmää ei ole tarkoitettu sen kustannusten maksamiseen.”

Työnantaja voi kuitenkin järjestää työntekijöilleen hierontaa muulla tavalla, esimerkiksi kustantamalla työpaikalle hierojan.

Miksi maksuvälineestä ei saa antaa vaihtorahaa?

Verottajan mukaan kohdennettua maksuvälinettä ei saa muuttaa rahaksi. Tyky-Kuntoseteleitä on saatavilla 2 ja 4 euron arvoisina juuri siksi, että maksettu summa olisi helpompi täsmäyttää käyttöpaikassa.

Sähköisessä Tyky-Onlinessa maksu veloitetaan harrastussaldosta sentilleen.

Mitä hyötyä käyttöpaikkaverkostoon liittymisestä on?

Liittymällä käyttöpaikaksi tarjoat suurelle nykyisten ja potentiaalisten asiakkaitten joukolle mahdollisuuden käyttää työnantajan tarjoamaa henkilöstöetua juuri sinun palveluihisi.
Käyttöpaikat saavat oman kohdesivun verkkopalvelustamme, jonka käyttöpaikkahausta tuhannet ihmiset etsivät päivittäin harrastuskohteita. Käyttöpaikat näkyvät myös Tykyn muissa markkinointikanavissa, kuten uutiskirjeissä ja Facebook-sivulla.

Mitä käyttöpaikaksi liittyminen maksaa?

Käyttöpaikkaverkostoon liittyminen ja jäsenyys on ilmaista. Täytä liittymislomake tästä.

Mitä kustannuksia Tyky-maksuvälineiden vastaanottamisesta tulee?

Pidätämme käyttöpaikallesi tilitettävästä summasta ainoastaan myynninedistämiskulut, jotka ovat Tyky-Kuntoseteleissä 4,25 % ja Tyky-Onlinessa 2,95 % (1.10.2015).

Voinko siirtää myynninedistämiskulut asiakkaan maksettavaksi?

Liikuntapaikkojen ei tule periä ylimääräisiä kuluja asiakkailta heidän maksaessaan Tyky-maksuvälineillä.

Minkälainen yritys voi liittyä palveluntarjoajaksi?

Liikunta- ja kulttuurialan toimijat. Yhtiömuodolla tai toiminnan koolla ei ole merkitystä: käyttöpaikkaverkostossamme on niin yksityisiä liikkeenharjoittajia, yhdistyksiä, seuroja kuin osakeyhtiöitäkin.

Miten saan rahat Tyky-maksuvälineillä maksetuista käynneistä?

Myyntihetkellä käsittelet Tyky-Kuntoseteleitä kuin käteistä. Pidä niistä hyvää huolta!

Lähetät seteleitä itse päättämässäsi tahdissa meille ja tilitämme sinulle takaisin seteleitä vastaavan arvon, josta on vähennetty myynninedistämiskulut. Tyky-Onlinella maksetut harrastukset tilitetään sinulle automaattisesti 14 vuorokauden kuluessa tilitysvälin katkettua.

Mitä teknisiä vaatimuksia kassajärjestelmäni pitää täyttää?

Paperisten setelien vastaanotossa ei tarvita mitään järjestelmää tai laitteistoa. Liity käyttöpaikkaverkostoon ja tutustu seteleiden käsittely- ja tilitysohjeisiin.

Tyky-Onlinen vastaanottoon tarvitset internet-yhteyden ja tietokoneen tai älypuhelimen. Tutustu materiaalipankista Tyky-Onlinen käsittelyohjeeseen ja pyydä tarvittaessa apua asiakaspalvelustamme. Tyky-Online on myös integroitu useiden eri kassajärjestelmätoimittajien laitteistoihin.

Mitä palveluita Tyky-maksuvälineillä saa maksaa ja mitä ei?

Tyky-Maksuvälineillä saa maksaa vain aktiiviliikuntaa tai kulttuuria. Aktiiviliikunnaksi katsotaan tavanomainen liikunta kuten esimerkiksi kuntosali, pallopelit ja uinti. Kulttuuripalveluita ovat esimerkiksi elokuvat, kurssit ja erilaiset näyttelyt.

Oheistuotteita kuten esim. urheiluvälineitä, vaatteita, ruokia ja juomia ei voi maksaa. Myöskään hieronta ja erilaiset hoidot eivät kuulu edun piiriin.

Katso verottajan ohje ”Tavanomainen liikuntatoiminta” ja ”Tavanomainen kulttuuritoiminta”.

Onko käyttöpaikalla oltava sopimus, jotta se voi vastaanottaa ja tilittää Tyky-maksuvälineitä?

Kyllä. Tyky-maksuvälineiden vastaanottaminen vaatii verottajan ohjeiden mukaisesti sopimuksen. Vain hyväksytyt ja perehdytetyt käyttöpaikat voivat vastaanottaa maksuvälineitä hyväksyttyihin palveluihin.

Mikäli sinulla ei ole vielä sopimusta, ole yhteydessä avainasiakaspäälliköihimme.

Yrityksemme tiedot ovat muuttuneet, mitä teen?

Tilinumeroa ja sopimuskäyttöpaikan tietoja koskevat muutokset tulee aina ilmoittaa viipymättä kirjallisena. Lähetä meille viestiä osoitteeseen tilitys@tyky.fi tai verkkopalvelun lomakepostin kautta.

Saanko tarkistaa Tyky-maksuvälineillä maksavan asiakkaan henkilöllisyyden?

Saat. Verotonta etua käytettäessä palveluntarjoajan on voitava varmistua siitä, että etua käyttää edun antajan nimeämä henkilö. Henkilöllisyys tarkistetaan virallisella henkilöllisyystodistuksella, kuten ajokortilla.

Ennen maksutilannetta Tyky-Kuntoseteleissä on oltava myös edunsaajan nimi kirjoitettuna selkeästi sille varatulle paikalle.

Mistä saan lisää seteleiden tilitysmateriaalia?

Tulostettava tilityslomakepohja löytyy kotisivujemme materiaalipankista. Tilitysten postitusosoite on:

RJ-Kuntoiluseteli Oy / Tyky

Hovioikeudenpuistikko 23 B

65100 Vaasa.

Koska erääntyneet Tyky-setelit tulee tilittää?

Erääntyneet setelit tulee tilittää erääntymistä seuraavan vuoden tammikuun aikana.

Esim. 31.12.2017 erääntyvät setelit tulee tilittää tammikuun 2018 aikana.

Miten teen Tyky-Online-tilityksen?

Tyky-Online tilitys on automatisoitu eli tilitys ei vaadi käyttöpaikalta toimenpiteitä. Kuukauden aikana tapahtuneet Tyky-Online-veloitukset tilitetään koontina suoraan sopimuskumppanin tilille.

Mikä on Tyky-Kuntosetelin ja Tyky-Kuntoseteli+:n ero?

Tyky-Kuntosetelillä voi maksaa ainoastaan liikuntaan liittyviä harrastuksia. Tyky-Kuntoseteli+ on yhdistelmäseteli sekä liikunta- että kulttuuripalveluiden maksamiseen.

Kulttuuripalvelujen tarjoajan ei tule vastaanottaa vain liikuntaan käyvää Tyky-Kuntoseteliä. Yhdistelmäseteli Tyky-Kuntoseteli+:n tunnistaa helposti suuresta ja korostetusta +merkistä.

Mitä henkilöstöetuja Sinä haluaisit tarjota työntekijöillesi

Valitse maksutapa:

Klikkaamalla voit tutustua tarjoamiimme etuihin tarkemmin

Työnantaja, mietitkö henkilöstöetuja?

Meiltä suositut liikunnan ja kulttuurin, lounaan, hyvinvoinnin ja työmatkan maksuvälineet. Valikoimassa perinteiset ja mobiilit edut.

Sulje