Henkilöstöedut

Kulttuuri & liikunta

Kulttuuri- ja liikuntaetu on Suomen suosituin henkilöstöetu. Yli 90% työnantajista tarjoaa edun henkilöstölleen. Etu on verovapaa sekä työntekijälle että työnantajalle, ja edun kulut voi vähentää täysimääräisesti omassa kirjanpidossa.
Kulttuuri- ja liikuntaetua saa kahdessa suositussa muodossa: perinteisellä Tyky-setelillä ja Epassi-mobiilimaksuina.

Tyky+ -kulttuuri- ja liikuntaseteli:

Täytä tilauslomake, setelit ja lasku lähetetään samanaikaisesti ilman rekisteröintejä tai ennakkomaksuja. 8 000 palveluntarjoajaa ympäri Suomen vastaanottaa Tyky-seteleitä. Setelit ovat aina 4 euron arvoisia ja ne käyvät maksuna harrasteista koko arvostaan. Etu on työntekijälle henkilökohtainen ja edistää valinnanvapautta: työntekijäsi päättää harrastuksensa ajan ja paikan. Kuntokeskukset, uimahallit, elokuvateatterit, konsertit – lajeja ja harrasteita on lukemattomia!

Epassi Kulttuuri ja Liikunta:

Suomen ensimmäinen henkilöstöedun mobiili maksuväline, jolla voit harrastaa 10 000 liikunta- ja kulttuuripaikassa ympäri Suomen. Epassilla tarjoat henkilöstöedun ilman prepaid-ominaisuuksia, suuria ennakkomaksuja ja jakelua. Automatisoitu maksuliikenne, kevyt hallinnointi ja reaaliaikainen raportointi. Työntekijän saaman edun käyttökustannus perustuu todelliseen käyttöön. Kansalaisopistojen kurssit, laskettelukeskukset, urheiluseurojen ja tapahtumien maksut sekä monipuoliset kulttuuririennot ajasta ja paikasta riippumatta.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista

Liikunta

Liikuntaetu on verovapaa sekä työntekijälle että työnantajalle, ja edun kulut voi vähentää täysimääräisesti omassa kirjanpidossa. Liikuntaetua saa kahdessa suositussa muodossa: perinteisellä Tyky-setelillä ja Epassi-mobiilimaksuina.

Tyky-seteli liikuntaan:

Täytä tilauslomake, setelit ja lasku lähetetään samanaikaisesti ilman rekisteröintejä tai ennakkomaksuja. 6 000 liikuntapalveluntarjoajaa ympäri Suomen vastaanottaa Tyky-seteleitä. Setelit ovat aina 4 euron arvoisia ja ne käyvät maksuna harrasteista koko arvostaan. Etu on työntekijälle henkilökohtainen ja edistää valinnanvapautta: työntekijäsi päättää harrastuksensa ajan ja paikan. Kuntokeskukset, uimahallit, laskettelukeskukset, jumpat ja muut lajit laidasta laitaan.

Epassi Liikunta:

Suomen ensimmäinen henkilöstöedun mobiili maksuväline, jolla voit harrastaa 8 000 liikuntapaikassa ympäri Suomen. Epassilla tarjoat henkilöstöedun ilman prepaid-ominaisuuksia, suuria ennakkomaksuja ja jakelua. Automatisoitu maksuliikenne, kevyt hallinnointi ja reaaliaikainen raportointi. Työntekijän saaman edun käyttökustannus perustuu todelliseen käyttöön. Lajien kirjo on markkinoiden laajin.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista: 

Lounas

Tiesitkö, että kuukausipalkan 50€ nettokorotus on työnantajalle lähes kolme kertaa kalliimpaa kuin saman nettoarvon lounasedun tarjoaminen? Lounasedun verotusarvo on 75% edun arvosta, eli 25% on siis verovapaata. 1.1.2019 voimaanastuva Tulorekisteri asettaa haasteita perinteisille lounasedun järjestämistavoille, mutta onneksi Epassi Lounas-ratkaisustamme saa vaaditut raportit kätevästi. Lounaan maksaminen taas on kätevää ja nopeaa Epassin mobiililompakolla.

Lounasetu on suosittu henkilöstöetu, joka sekä virkistää että tuo veroedun kautta selviä kustannussäästöjä. Epassi Lounaalla tarjoat henkilöstöllesi ravintoedun ilman seteleitä, korttien jakelua, prepaid-latauksia tai sopimusruokailun laskutusta. Automaattisesti ja reaaliaikaisesti.

Epassi Lounas on vanhanaikaiset ravintoetu-käytännöt korvaava nykyaikainen ratkaisu, jolla sekä työnantaja että työntekijä saavat merkittävät säästöt. Epassi Lounaalla pääset työläästä sopimusruokailu-laskutuksesta ja saat yhdellä kontaktilla haluamasi lounasmallin käyttöön.

Epassi Lounas raportoi ravintoetuun käytetyt eurot eriteltynä verottajaa varten, ja kustannukset muodostuvat järkevästi vain ravintoedun toteutuneesta käytöstä ja palvelupalkkiosta.

Edun voi tarjota luontoisetuna (palkanlisä) tai lounasvähennyksenä (palkanpidätys). Sopimusruokailumallissa työnantaja voi itse määritellä ne ravintolat, joissa haluaa tarjota ravintoedun ilman hankalaa laskutusrumbaa.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista

Hyvinvointi

Hierontaan, hammaslääkäriin, fysikaalisiin hoitoihin. Työnantaja päättää, mitä palveluita henkilöstö voi edullaan käyttää. Verovapaa hyvinvointietu on lounasedun ohella Suomen nopeimmin yleistyvä työnantajien tarjoama henkilöstöetu. Varmista henkilöstösi hyvinvointi markkinoiden monipuolisimmalla etuvalikoimalla.

Epassi Hyvinvointi on henkilöstöetu työnantajan tukemiin verottomiin työterveyshuollon ulkopuolisiin palveluihin. Epassilla tarjoat edun ilman palveluntuottajien laskutusrumbaa kuittausvihkoineen ja hierontamaksuvälineitä. Työnantaja pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan käyttötilastoja verkkopalvelussa, mutta Epassin käyttäjän henkilökohtaiset tiedot pysyvät varmassa turvassa. Epassi Hyvinvointi toimii samalla periaatteella kuin kaikki muutkin Epassi-etumme: kustannukset perustuvat aina Epassin toteutuneeseen käyttöön.

Epassiin voit yhdistää yhteen mobiiliin monilompakkoon kaikki työnantajan valitsemat edut. Työnantajalla voi olla esimerkiksi lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedut kätevästi kännykässä. Verottajan ohjeita noudatetaan automaattisesti.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista

Työmatka

Epassi Työmatka -edulla työntekijä maksaa mobiilisti matkakortit ja kausiliput

Työmatkaedulla tai työsuhdematkalipulla tarkoitetaan työntekijän luontoisetua, joka on pääosin tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin.

Puhelinnumeroon perustuvalla Epassin työmatkaedulla voi maksaa paikallisliikenteen, VR:n ja Matkahuollon henkilökohtaiset matkakortit tai kausiliput mm. kaikissa Suomen R-kioskeissa, Stockmanneilla ja HSL:n omassa palvelupisteessä Rautatientorilla.

Työmatkaedun verovapaus

Työmatkaetua voi tarjota uudella vuoden 2021 päätöksellä verovapaasti aina 3400 euroon asti.

 

Kysy lisää eri vaihtoehdoista

Flex – Työntekijäkohtainen hyvinvointibudjetti

Epassi Flex niputtaa yhteen kaikki työnantajan henkilöstölleen tarjoamat verovapaat henkilöstöedut yhdeksi joustavaksi saldoksi, joka tuo työntekijälle valinnanvapauden ja avaimet hyvinvointiin. Flex on alan ainoa yhdistelmäetu ja henkilöstöönsä panostavien työnantajien keskuudessa valtavassa kasvussa.

Epassi Flex yhdistää työnantajan tarjoamat hyvinvointiedut yhdeksi budjetiksi, jonka työntekijä voi käyttää tarpeensa mukaan. Se jakautuu lounas-, liikunta ja kulttuuri-, työmatka-, sekä hyvinvointietujen (mm. hieronta, hammaslääkäri) lompakoihin, joista työnantaja valitsee yleensä 2–4 etua. Näiden etujen palveluntuottajien verkostoon kuuluu lähes 20 000 palveluntarjoajaa valtakunnallisesti.

Flex-palvelussa mobiilimaksut tehdään käyttäjän henkilökohtaisen puhelinnumeron tai mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksella työntekijä voi myös etsiä kartalta käyttöpaikkoja, sekä seurata saldoaan ja henkilökohtaista maksuhistoriaa.

Miksi kehitimme huippusuositun Epassi Flexin? Työntekijöiden elämäntilanteet muuttuvat jatkuvasti. Voi olla, että työntekijä siirtyy kuntosalilta harrastamaan enemmän lenkkeilyä ja pyöräilyä, eikä enää tarvitse liikuntaetua samaan tarkoitukseen. Sen sijaan hänen yleistä hyvinvointiaan edistää se, että hän voi käyttää etua esimerkiksi hierontaan niska-hartia-vaivoihin. Näin edistetään henkilökunnan terveyttä valinnanvapauden avulla.

Ei enää erillisiä maksuvälineitä tai erillisiä saldoja, joiden hallinnointi on hankalaa ja käyttö kankeaa. Epassi Flexissä on kaikki työnantajan valitsemat edut, ja verottajan säännöt huomioidaan automaattisesti. Työnantaja, vapaudu etujen tilailusta, hallinnoinnista, eri maksuvälineistä ja laskutuskäytännöistä.

Kysy lisää eri vaihtoehdoista

Mitä henkilöstöetuja Sinä haluaisit tarjota työntekijöillesi

Valitse maksutapa:

Klikkaamalla voit tutustua tarjoamiimme etuihin tarkemmin

Työnantaja, mietitkö henkilöstöetuja?

Meiltä suositut liikunnan ja kulttuurin, lounaan, hyvinvoinnin ja työmatkan maksuvälineet. Valikoimassa perinteiset ja mobiilit edut.

Sulje