Arvonlisäverotus muuttuu 1.1.2019: maksuvälineiden liitännäiskulut ALV:n piiriin

1.1.2019 alkaen  tullaan lisäämään ALV 24% palvelupalkkioiden osalta sekä Tyky-seteleiden että Tyky-Onlinen liitännäiskuluihin.

Arvoseteleiden arvonlisäverotus muuttuu 1.1.2019.  Taustalla on arvosetelidirektiivi ja lakimuutos, joiden tarkoituksena on yhtenäistää arvoseteleiksi määriteltävien tuotteiden verokohtelua ja erottaa mm. henkilöstöetujen maksuvälineet muista maksuvälineistä, joiden liikkeellelaskeminen ja käsittely nähdään verottomana rahoituspalveluna.

Muutos vaikuttaa RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-maksuvälineiden palvelumaksuista perittäviin summiin. Itse etujen arvoihin ei tulla lisäämään arvonlisäveroa, vaan ALV lisätään vain käsittelykuluihin ja palkkioihin. Työnantajalle tämä tarkoittaa sitä, että jos hän tilaa Tyky-seteleitä henkilöstölleen esimerkiksi 5000 euron arvosta ja tilauksen päälle lisätään toimitus- ja käsittelykulu 19€, niin tuohon 19 euron oheen tulee ALV 24%.

Tyky-maksuvälineiden käsittely- ja toimituskulut pysyvät ennallaan. 1.1.2019 alkaen  tullaan lisäämään ALV 24% palvelupalkkioiden osalta sekä Tyky-seteleiden että Tyky-Onlinen liitännäiskuluihin.

Lisätietoa Verohallinnon sivuilla täällä.

Mitä henkilöstöetuja Sinä haluaisit tarjota työntekijöillesi

Valitse maksutapa:

Klikkaamalla voit tutustua tarjoamiimme etuihin tarkemmin

Työnantaja, mietitkö henkilöstöetuja?

Meiltä suositut liikunnan ja kulttuurin, lounaan, hyvinvoinnin ja työmatkan maksuvälineet. Valikoimassa perinteiset ja mobiilit edut.

Sulje